Van de tropen naar de droogte…

Nog 4 dagen, dan ben ik weer terug in Nederland. En wat is het lekker koel weer daar. Geen 34 graden, maar gewoon 28. Dat wordt genieten! 🙂

Mijn tijd hier in Thailand zit er bijna op. Gisteren (donderdag) was de laatste schooldag. Met elkaar maakten we er een gezellige dag van, deden we spelletjes en keken we naar de film Mees Kees. Vandaag (vrijdag) heb ik de klas opgeruimd. Alle boeken en spullen van groep 2 – 4 – 6 eruit. Alle boeken en spullen van groep 3 – 5 – 7 erin. Ook de administratie is afgerond en de overdracht is geschreven. Vandaag deed ik de deur van mijn school ‘De Regenboog’ voorgoed achter me dicht. Dat klinkt heel emotioneel en dramatisch, en het voelt ook wel een beetje weemoedig. Mijn taak als directeur – leerkracht – conciërge – EHBO’er – schoonmaker zit erop. Deze week kregen we nog bezoek van 2 Nederlandse kinderen. Wat was het gezellig met 5 jongens en 2 juffen! Omdat het de laatste keer was dat wij met elkaar les hebben, maakten we er een feestje van 🙂

Vanavond (vrijdag) ging ik uit eten met een aantal mensen die hier werken en/of wonen. We gingen naar de grote markt, om daar typisch Thais te eten. Pad Thai is wel m’n favoriet 🙂 

Ondertussen is het tijd voor de volgende uitdaging: het inpakken van mijn spullen, en dat zijn er in de loop van het jaar best veel geworden. 🙂 Gelukkig mag ik een (paar) extra koffer(s) meenemen, dus dat gaat vast goed komen. Daarnaast ga ik ook nog genieten van mijn leven hier, van de mensen, van de cultuur, van de regen (hier hebben we wèl regen, en veel) 😉 .

Nogmaals, heel erg bedankt voor het meeleven, de kaarten, etc. Dat is heel fijn!

Hartelijke groeten uit Thailand!

Patricia

Dit bericht is geplaatst in 2018. Bookmark de permalink.